På tågresan ner till A läste jag i City artikeln ”Vi känner inte igen äkta smaker”, den andra i serien ”Maten och smaken” av David Grossman.

city0901281
Tack vare Grossmans fantastiska journalistiska kunskaper kan han nu avslöja följande revolutionerande budskap till allmänheten:
1) Barn är kinkiga med maten
2) Barn är misstänksamma mot ny mat och äter alltså bara den mat de alltid har ätit
3) Även om nämnda mat råkar vara hel- eller halvfabrikat kommer de föredra det framför hemlagad mat

För tydlighetens skull summerar jag min reaktion till ett ord:
DUH!

Vidare kunde Metro i fredags rapportera om Råd & Röns undersökning som visade att färdigmat inte är hälsosam. Anledningen denna gång var att rätterna från Coop, Findus, Hemköp, Dafgårds och Ica tydligen kan innehålla upp till mellan 45 och 53% fett.
Ska vi kanske undvika att ge våra barn skräpmat? Ett plus ett blir två?

Låt mig avsluta detta inlägg med en personlig rekommendation: stor eller liten – laga din egen mat. På det sättet kontrollerar du själv att du inte använder matsystemets restprodukter som huvudingredienser eller syntetiska kemikalier för att försöka kompensera för bristen av smak som oundvikligen uppkommer om man fuskar med det som är tänkt att vara råvarorna.

Annonser